Witamy w mojej budowie VFR750F. Wiem, jaki motocykl chcę zbudować, ale trudno powiedzieć, czy ostatecznie zmieści się w Streetfighter / Naked / Cafe-Racer. Poniżej znajduje się moja obecna koncepcja:
Po posiadaniu CBR650R (4 cylindry), a następnie 1050cc Triumph Speed Triple (3 cylindry), szukałem motocykla typu naked z dobrą mocą, ale także przyzwoitymi obrotami, a urok dźwięku silników V4 w MotoGP wydawał się kolejnym ideałem do dodania do docelowego motocykla. Szukanie motocykli naked 4V daje Ducati Streetfigher 4V lub Aprilia Tuono, z których oba są poza budżetem i nie wyglądają szczególnie klasycznie, ale na co również natknąłem się w moich poszukiwaniach 4V, to dobry, stary VFR750... i brzydki, ale dobrze oceniany motocykl sportowo-turystyczny. Znalazłem motocykl, cena była odpowiednia, od tego się zaczęło.
Cele dla motocyklisty były następujące:
Po posiadaniu CBR650R (4 cylindry), a następnie 1050cc Triumph Speed Triple (3 cylindry), szukałem motocykla typu naked z dobrą mocą, ale także przyzwoitymi obrotami, a urok dźwięku silników V4 w MotoGP wydawał się kolejnym ideałem do dodania do docelowego motocykla. Szukanie motocykli naked 4V daje Ducati Streetfigher 4V lub Aprilia Tuono, z których oba są poza budżetem i nie wyglądają szczególnie klasycznie, ale na co również natknąłem się w moich poszukiwaniach 4V, to dobry, stary VFR750... i brzydki, ale dobrze oceniany motocykl sportowo-turystyczny. Znalazłem motocykl, cena była odpowiednia, od tego się zaczęło.
Cele dla motocyklisty były następujące:
- Mieć i cieszyć się projektem
- Dowiedzieć się o odbudowie widelców, jedno wahacza, łożysk, renowacji metalowych części itp.
- Motocykl musi mieć wbudowane miejsce do przechowywania portfela/telefonu/czapki... typowe rzeczy, które zabierasz na motocykl
- Motogaget M-Unit Blue sterowany, dzięki czemu motocykl można uruchomić i zatrzymać bez klucza
- Wygląd, miejmy nadzieję, wyglądać jak najbardziej klasycznie i idealnie wzorując się na Ducati Sport Classic
- Bonus, jako motocykl z gaźnikiem i silnikiem V4, ciesz się niesamowitym dźwiękiem silnika